Celcom Roaming

Pakej Celcom Roaming boleh menjadi pilihan yang sesuai untuk akses internet Anda semasa bercuti di luar Malaysia.

Kerana, internet telah menjadi keperluan yang mesti dipenuhi oleh semua orang.

Bagaimana tidak? Banyak maklumat yang boleh anda ketahui melalui internet secara percuma dan masih banyak lagi maklumat lain.

Celcom Roaming Plan adalah saranan terbaik untuk anda ketika melancong ke luar negeri.

Dengan alasan, kerana harganya lebih murah daripada membeli sebuah kad tempatan di luar negeri.


Terma dan Syarat Celcom Roaming

Terma dan Syarat Celcom Roaming

Terdapat beberapa terma dan syarat Celcom Roaming yang mesti anda ketahui, iaitu:

 • Celcom memegang hak tunggal dan mutlak untuk menarik balik, meminda, meninggalkan dan/atau mengubah terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu kepada para pelanggan di sini dan melaksanakan serta mematuhi dengan rerma dan syarat di sini dan mana-mana pindaannya.
 • Keputusan Celcom dalam apa-apa perkara yang berkaitan dengan promosi adalah muktamad dan konklusif. Sebarang permintaan untuk rayuan tidak akan dilayan.
 • Secara kebetulan, ganti rugi berbangkit atau ganti rugi lain dan sebarang tuntutan yang berkaitan, Celcom tidak akan bertanggungjawab untuk sebarang tuntutan oleh pelanggan atau tuntutan pihak ketiga. dari sebarang bentuk, termasuk langsung, pihak ketiga, akibat atau kerosakan lain akibat daripada atau berkaitan dengan Promosi ini.
 • Celcom menafikan sebarang liabiliti untuk kerugian atau kerosakan kepada harta atau kecederaan peribadi atau kerugian akibat daripada atau berkaitan dengan promosi ini.
 • Pelanggan mengakui dan bersetuju bahawa Celcom berhak untuk membatalkan penyertaan jika Pelanggan melanggar tanggungjawabnya atau mana-mana Terma dan Syarat Promosi ini. Walau bagaimanapun, Celcom berhak untuk menolak penyertaan atau Pelanggan mengikut budi bicara mutlaknya tanpa memberikan alasan.
 • Celcom tidak bertanggung jawab sekiranya Pelanggan dilarang berpartisipasi dalam Promosi, akibat dari batasan teknikal tertentu atau batasan atau kemunduran kekuatan lain termasuk tetapi tidak terbatas pada peraturan pemerintah dan / atau arahan, kehendak Tuhan, dan lain-lain.
 • Semua gambar, maklumat peribadi dan nama yang dihantar dalam promosi, tanda perkhidmatan, nama dagang, tanda dagang adalah hak milik Celcom.
 • Celcom berhak, mengikut budi bicara mutlaknya, untuk menggunakan nama, gambar dan rakaman video serta penyertaan untuk media promosi, tanpa terlebih dahulu mendapat persetujuan atau membuat pembayaran kepada Pelanggan.
 • Kecuali seperti yang dinyatakan di sini, Celcom tidak akan bertanggung jawab atas perbelanjaan dan perbelanjaan yang berkaitan dengan penyertaan dalam promosi ini.
 • Semua hadiah yang ditawarkan di bawah Promosi ini tidak boleh dipindahmilik dengan wang tunai atau perkara tertakluk kepada ketersediaan stok. Celcom berhak untuk menggantikan dan menggantikan hadiah tersebut dengan hadiah lain yang bernilai sama atau nilai yang lebih tinggi yang dianggap sesuai oleh Celcom.
 • Celcom menafikan sebarang jaminan atau liabiliti untuk kebolehdagangan dan kesesuaian hadiah di bawah Promosi ini. Waranti ini terpakai bagi pembekal hadiah.
 • Kandungan untuk Promosi disediakan oleh pihak ketiga. Celcom tidak menapis atau mengedit kandungan tersebut. Para Pelanggan mengakui bahawa Celcom tidak bertanggungjawab terhadap kandungan atau maklumat yang diberikan. Celcom menafikan semua liabiliti berhubung kandungan yang disediakan.
 • Sekiranya mana-mana peruntukan adalah tidak sah, tidak sah dan tidak dapat dilupakan dalam apa jua sebab, kesahan dan kebolehlaksanaan peruntukan selebihnya tidak akan terjejas.
 • Tiada kelewatan atau kelonggaran oleh Celcom dalam menguatkuasakan apa-apa terma atau syarat di sini oleh Celcom mengenai pelanggaran terma dan syarat ini.

Celcom Roaming Partner

Celcom Roaming Partner

Berikut ini, terdapat beberapa Celcom Roaming Partner, iaitu seperti:

NoNegaraRoaming Partner
1.AfghanistanEtisalat | Roshan
2.AlbaniaEagleAL | VodafoneAL
3.AustraliaVodafone | Telstra
4.BahrainBatelco | ZainBH
5.BangladeshRobi
6.BelandaVodafone
7.CambodiaSmart
8.CongoVodacom Congo
9.DenmarkTelenor
10.GhanaVodafone
11.HongkongSmartone
12.HungariaTelenor
13.IndiaIdea
14.InggrisVodafone
15.IrlandiaVodafone
16.IsraelPartnerCom
17.ItaliaVodafone
18.JapanSoftbank
19.JermanVodafone
20.Korea SelatanSK
21.MacauSmartone
22.MalaysiaCelcom & Digi
23.MaltaVodafone
24.MontenegroTelenor
25.MyanmarTelenor
26.NepalNcell
27.NorwegiaTelenor
28.PortugalVodafone
29.Republik CekoVodafone
30.RomaniaVodafone
31.Selandia BaruVodafone
32.SingaporeM1 &Starhub
33.SpanyolVodafone
34.Sri LankaDialog
35.SwediaTelenor
36.TaiwanChunghwa
37.TanzaniaVodacom Tanzania
38.ThailandDTAC
39.TurkiVodafone
40.YunaniVodafone

Perkhidmatan celcom roaming boleh digunakan di 40 negara yang telah bekerjasama dengan celcom.


Celcom Roaming Activation dan Rate

Bagaimana cara untuk mengaktifkan celcom roaming?

Cara aktifkan perkhidmatan perayuan anda untuk internet melalui saluran berikut ini:

1. Pelanggan Baharu

Pelanggan Baharu

Cara untuk menggunakannya, anda dapat mengikuti langkah-langkahnya berikut ini:

 • Pertama sekali, anda SMS dengan menghantar “IR ON” ke 28882.
 • Atau, dapat juga melalui OCS.
 • Di Malaysia, hubungi Pusat Hubungi kamu di 1111 dari nombor Celcom, +60196011111 dari pengendali mudah alih lain atau dail ke *123# jika anda berada di luar negara.
 • Kemudian, kunjungi Blue Cube terdekat.

2. Pelanggan yang Sedia Ada

Di Malaysia, hubungi Pusat Hubungi kami di 1111, +60196011111 dari pengendali mudah alih lain, dail *123 # jika anda berada di luar negara atau lawati Blue Cube terdekat.

Aktifkannya secara percuma! Tiada deposit perayauan diperlukan.

Pelanggan yang Sedia Ada

Untuk mengaktifkan pakej Celcom diatas, anda boleh menggunakan menu USSD *118*3*2# / *118*3*1# / *118*3*3# pilih mengikut kehendak anda.


Itulah beberapa maklumat mengenai Celcom Roaming yang boleh anda gunakan, apabila berada di luar negara Malaysia.

Pilih pakej internet Celcom Roaming yang sesuai dengan keperluan anda.

Selamat mencuba dan semoga dapat bermanfaat!😀

Leave a Comment